Laiton määrä hehkutusta ja oman koiran ylistämistä luvassa!

Toko-kurssi alkoi taas tänään Espoon keskuksen Omnian hiekkakentällä. Koko päivän jatkuneesta sateesta johtuen en ollut kovin innostunut, mutta sade lakkasikin juuri sopivasti ennen treenien alkua ja saimme ajoittain nauttia jopa auringonpaisteesta.

Tällä ekalla kerralla tehtiin meille ennestään helppoja ja tuttuja juttuja. Vähän tylsäähän se oli, mutta toisaalta ihan kiva, niin päästiin keskittymään siihen hyvän fiiliksen löytymiseen ja se onnistuikin oikein kivasti. Ekalla kerralla tavoitteenani olikin lähinnä muistuttaa Freddyä siitä, että täähän on hei ihan supermegakivaa ja Freddy taisi vakuuttua

Alotettiin ihan perus katsekontaktilla. Seistiin kaikki piirissä ja kouluttaja kyseli kaikilta, onko koiraa opetettu ottamaan katsekontakti oma-aloitteisesti. Meidän kohdalla hän totesi vaan että "Sulta ei tarvii edes kysyä"  Freddy nimittäin istua nökötti kuin tatti ja tapitti minua silmiin. Harjottelin Freddyn kanssa sitten katsekontaktin pitämistä liikkeessä ja se meni tosi hienosti.

Seuraavaksi siirryttiin istumiseen ja senhän nyt osasivat kaikki. Haastetta lisättiin sitten lisäämällä kestoa ja etäisyyttä. Kerran Freddy kävi kesken kaiken maahan kun ei ollut ihan varma, että pitikö tässä nyt istua vai mitä kun ei tullut lisäohjeita. Vahvistin sitten tosi paljon sitä istumista palkkaamalla kahden sekunnin välein. Ongelma korjaantui sillä ja sen jälkeen pysyi taas hyvin.

Loppuun otettin vielä käden ja kosketuskepin koskettamista. Molemmat ovat Freddylle tuttuja juttuja, joten vaikeutettiin taas vähän niin, että Freddyn piti seurata kättä/keppiä. Tätäkin ollaan jonkin verran tehty, joten lisäsin vain matkaa, jonka Freddyn piti seurata kättä/keppiä. En kuitenkaan kauheesti vaikeuttanut tehtävää, kun tosiaan tarkoitus oli saada siitä se hyvä fiilis.

Kouluttajammekin on tosi mukava ja nuoresta iästään huolimatta erittäin ammattitaitoinen. Ryhmä on sopivan kokoinen (5 koirakkoa, meidät mukaan lukien) ja ainakin tänään kaikki käyttäytyivät hyvin. Ensi kerralla aletaan sitten harjoitella niitä liikkeitä, toivottavasti menee yhtä kivasti kuin tänään. Kouluttajamme sanoja lainaten: Vau, se on upea koira!  Tosin tämä hehkutus varmaan kostautuu sitten ensi kerralla, mutta pakko on hehkuttaa kun olen niin tyytyväinen päivän treeneihin.