Millä ilveellä ne saisi nousemaan? Viime kirjoituksen jälkeen pohdiskelin ja tulin siihen tulokseen, että kevät ja kesä työstetään arkitottelevaisuutta ja hiotaan yhteistyötä ja sitten syksyllä aletaan treenata tokoa ihan tosissaan, tavoitteena joskus päästä kokeisiin asti. Käydään nyt kesäkuussa kokeisiin tähtääville koirakoille suunnattu toko-kurssi, jolla kuitenkin hoidetaan vasta perusasiat ensin kuntoon. Eli aika täydellinen kurssi meille.

Tein nyt sitten jonkinlaisen alustavan toimintasuunnitelman keväälle ja lähdin tänään kentälle toteuttamaan sitä. Tarkoituksena oli ihan vaan kävellä ympäri kenttää ja pitää kontaktia ja loppuun ottaa pari ihan perus arkiluoksetuloa.

Päästiin kentälle ja Freddy sinkoili joka suuntaan eikä mistään kontaktista ollut puhettakaan. Istuin alas ja odotin ja kyllä Freddy sitten aika pian vilkaisi minuun päin. Siitä heti naks ja namia naamaan, mutta herkut eivät kelvanneetkaan. Freddy vilkuili edelleen vaan ympärilleen eikä koko hommasta tullut mitään. Mamman namit eivät olisi voineet kiinnostaa vähemmän. Freddy alkoi vaikuttaa hermostuneelta ja sitten se alkoi paineistua! Sitä se ei ole tehnyt ikinä ennen. Käveltiin hetki ihan rauhassa ympäri kenttää, mutta ei auttanut yhtään. Lopulta pyysin Freddyltä kontaktin vielä kerran ja palkkasin leikillä. Kyllä se leluun tarttui ja repikin vähän, mutta ei ollut ollenkaan niin innoissaan kuin yleensä. Päätin jättää homman siihen ja yrittää joku toinen päivä uudestaan.

Kotimatkalla ohitettiin sitten vielä yksi koira omistajineen ja Freddy päätti sitten alkaa rähjätä. Tosi hienoa. Ei mennyt ihan putkeen tämä homma. Tämän jälkeen Freddy oli ihan rättiväsynyt ja nukkuu tälläkin hetkellä tosi sikeästi. Eikä tosiaan tehty muuta kuin istuttiin ja käveltiin! Hetken mietin jo, että ei kai Freddy ole kipeä, mutta aikaisemmin tänään se oli kyllä ihan normaali.

Tuleekohan tästä nyt sitten kuitenkaan mitään? Kaipa sitä on vaan itse tehtävä töitä, niin eiköhän se koirakin opi. Ei nyt lannistuta tästä, vaan minä teen paremman suunnitelman ja mietin vielä vähän. Uskon vakaasti, että tämä on ihan vain minusta kiinni, joten kunhan minä tajuan niin veikkaan, että homma alkaa luistaa paljon paremmin.