Hups, viime kirjoituksesta on päässyt vierähtämään useita viikkoja. Koulu ja luistelu vie tällä hetkellä niin mielettömän paljon aikaa, että blogin päivittämiselle ei meinaa riittää aikaa. Eiköhän tämä tästä.

Kevät on päässyt kunnolla vauhtiin ja pihan kunnostus on alkanut. Freddy ei ole päässyt ulkoilemaan omalla pihalla pitkään aikaan, sillä lunta on ollut niin paljon, että aita on jäänyt kokonaan sen alle, eikä lumien sulettua ole uskaltanut päästää pihalle, koska aita on kaatunut joistain kohdista. Tänään kiersin sitten koko pihan ja korjasin aidan sieltä, mistä se oli kaatunut. Päästin Freddyn pihalle ja karvaeläin sekosi täysin. Se veti hirveetä rallia ympäri pihaa kuin vasikka laitumella. Onhan se saanut juosta vapaana lähes joka päivä, mutta ilmeisesti omalla pihalla juokseminen on jollain tapaa erityisen hauskaa.

Reilu viikko sitten käytiin pitkästä aikaa moikkaamassa Junoa. Ensin piti vähän nahistella, mutta kun välit oli selvitetty, oli pojilla sitäkin hauskempaa. Kuvista näkee, että silloin oli vielä jonkin verran lunta, mutta nyt sitä ei ole muualla kuin vähän joissain ojissa.

Riehumisen jälkeen oli kaksi väsynyttä sankaria.

Puolitoista viikkoa sitten keskiviikkona suuntasimme Freddyn kanssa Finlandiatalon parkkipaikalle ajatuksena treenata tokoa Petsie-porukan kanssa. Meitä odottamassa olikin vain Sara Pessin kanssa eikä muita näkynyt, joten treenasimme sitten astetta pienemmällä porukalla. Aluksi Freddy vaan pälyili ympärilleen eikä oikein keskittynyt, mutta sain sen sitten jossain vaiheessa innostumaan ja tehtiin pari sivulletuloa ja metrin seuraamispätkää oikein hyvällä menestyksellä. Sitten taso taas vähän laski eikä paikkamakuusta meinannut tulla mitään kun en meinannut saada Freddyä edes menemään maahan. Sara ja Pessi lähtivät siinä jossain vaiheessa ja me jäimme Freddyn kanssa vielä kokeilemaan sitä paikkamakuuta ja kyllä se sitten menikin nätisti maahan ja pysyi siellä :) Jätettiin siihen ja riehuttiin vielä hetki siinä kentällä ennen kuin suunnattiin taas kohti kotia.

Lisäksi ollaan käyty arkitottelevaisuuskurssilla. Viiden kerran kurssista tänään on viimeinen kerta. Kurssilla harjoiteltavat jutut ovat meille ennestään tuttuja juttuja, mutta tarkoitus olikin päästä harjoittelemaan häiriön alla. Tietysti olen saanut kurssilta myös hyviä vinkkejä kaikennäköisiin juttuihin. Käskyn alla Freddy tekee tosi nätisti, mutta heti, kun ei tehdä mitään, alkaa haukkuminen. Olen nyt panostanut siihen, että väliajoilla palkkaan hiljaa olemisesta ja parempaan suuntaan ollaan jo menossa.

Viime kerralla harjoittelimme paikalla istumista, mikä oli Freddylle melko hankalaa. Kouluttaja kysyi, että istuuko Freddy yleensä vapaaehtoisesti, ei siis harjoitusten yhteydessä, vaan ihan muuten vaan. Tajusin, että sehän ei muuten koskaan istu, paitsi portaissa siten, että sillä on takapää ylemmällä portaalla ja etutassut alemmalla niin, että takajalat roikkuvat vapaina. Pohdimmekin siinä sitten, että voisiko olla niin, että istuminen on Freddylle epämukavaa jalan takia. Se on erittäin mahdollista, joten päätimme, ettemme vaadi siltä mitään, mikä saattaa tuntua Freddystä epämukavalta. Freddy sai siis suorittaa paikalla pysymisen maaten, mikä sujui Freddyltä erinomaisesti.

Muuten ei jalan suhteen ole mitään uutta. Käytiin näyttämässä jalkaa taas lääkärillä, eikä siinä ole mitään suuria muutoksia. Jatketaan nyt vaan samalla linjalla, eli kevytside tai sukka jalassa ja toivotaan, että jalka kestää. Jos ei kestä, niin sitten lähdetään yrittämään anturansiirtoa. Se on erittäin epävarma toimenpide, mutta lääkäri oli sitä mieltä, että sitä kannattaa yrittää, mikäli sille on tarvetta. Joten nyt taas vaan katsellaan ja odotellaan tilanteen kehittymistä.

Freddyllä on luonnollisesti takapään lihaksissa valtava puoliero, mutta nyt oikeallekin puolelle on alkanut tulla lihasta. Lääkäri suositteli uimista, mutta sehän ei ole mahdollista ennen kesää, sillä noihin koirauimaloihin ei voi Freddyn kanssa mennä, kun jalka on joistain kohdista edelleen vähän auki. Toinen hyvä vaihtoehto olisi vesiterapia-allas, joten täytyy kattella jos joku päivä soittaisi Viikkiin ja varaisi ajan.

PetExposta ostin lisäksi Koiran lihashuolto -nimisen kirjan. En ole sitä vielä ehtinyt kunnolla lukea, mutta täytyy lukea se ajatuksella läpi ja katsoa jos sieltä löytyisi jotain harjoitteita joita voisi vähän soveltaa.

Ensi postaus toivottavasti vähän lyhyemmällä väliajalla. Blogin värimaailmaakin voisi vaihtaa vähään keväisemmäksi.. Katsotaan jos sitä jaksaisi taas jossain vaiheessa vähän askarrella :)