Taidot onkin sitten vähän puutteelliset. Mutta eiköhän ne taidotkin sieltä vähitellen ala löytyä kun harjotellaan.

Käytiin siis tänään sitten treenailemassa, kun eilen ei ehditty (= omistaja ei jaksanut). Tarkoitus oli mennä vanhan ala-asteeni urheilukentälle, mutta suunnitelmiin tuli muutos kun tajusin jonkin aikaa bussipysäkillä seistyäni, että tänään on pyhä ja busseilla sunnuntaiaikataulut. 45 minuutin odottelun jälkeen sieltä sitten vihdoin tuli bussi, joka tosin ei ollut meidän bussimme. Siinä vaiheessa oltiin Freddyn kanssa molemmat niin umpijäässä, että mentiin siihen kuitenkin. Treenit siirtyivät näin ollen toiselle kentälle.

Hyvin meni taas. Ensimmäinen perusasento oli vähän hidas, mutta sitten Freddy tajusi mitä oltiin tekemässä ja toinen oli taas ihan huippuhyvä. Siihen perään otin luoksetulon ja taas sieltä tultiin täysillä. En ole opettanut Freddylle eteentuloa, joten sitä pitäisi alkaa harjoitella, kun haluan sen ensin eteen ja siitä sivulle.

Paikkamakuu ei sujunut ihan niin hyvin, Freddy katsoi minua epäluuloisena että oliko sen tosiaan tarkoitus maata siinä lumessa kun ensin oltiin paleltu 45 minuuttia bussipysäkillä. Tehtiin sitten vain ihan minimaalisen lyhyt paikkamakuu kun näin, ettei siitä muuten olisi tullut mitään. Kotona otettiin sitten kunnon paikkamakuu ja se meni sitten oikein hyvin (kyllähän se kotona osaa...). Seuraaminen näyttää paikoitellen jopa seuraamiselta, mistä olen erittäin iloinen. Otettiin taas muutama ihan lyhyt pätkä ja hanska toimitti palkan virkaa.

Ei treenattu tänään enempää vaan lähdettiin sitten kävelemään kotiin. Kyllä tämä tästä, koira kyllä osaa ja haluaa oppia, täytyy vain itse oppia opettamaan. Freddy tekee nykyään tosi hyvin ja on selvästi innoissaan kun tehdään, täytyy nyt yrittää säilyttää se into.

Minä lähden viikonlopuksi Vaasaan luistelukisoihin, joten viikonloppuna ei treenailla. Ihan hyvä vaan niin maltan itsekin pitää taukoa, ettei koira tylsisty. Hyvä mieli jäi :)