Josko tänä vuonna saataisi pitkästä aikaa valkoinen joulu. Koko viikko ollaan täällä etelässäkin saatu "nauttia" kovista pakkasista ja luntakin on tullut. Tänään tosin on ollut vaan pari astetta pakkasta, mutta lunta on tullut senkin edestä. Toivottavasti lumi pysyy maassa vielä viikon. Freddyn mielestä lumi on ihan huippuhauska juttu, mutta lenkit ovat jääneet lyhyiksi kylmyyden takia, kun tuossa tassussa on vain ihan ohut iho niin se paleltuu helposti. Äiti on kyllä pitänyt huolen siitä, ettei ulkoillessa tule kylmä... Välillä saa olla muistuttamassa että se on KOIRA ja sillä on TURKKI. Tällä hetkellä Freddy siis ulkoilee takki päällä ja töppöset jalassa. Ihan hyvin se hyväksyy vaatetuksen, mutta näyttää kyllä aika nöyryytetyltä kun niitä pukee sille. Ulkona se kyllä kävelee ihan reippaasti, tosin tossut tuppaavat putoilemaan kyydistä


Nöyryytetty koira lähdössä ulkoilemaan (ja iso kasa romua taustalla)

Koska lenkit jäävät näillä säillä lyhyiksi, täytyy tarjota vieläkin enemmän aivotyöskentelyä jottei koira pimahda. Tällä hetkellä opettelemme kuolleen esittämistä. Freddy vaan ei ole vielä ihan tajunnut, että sen on tarkoitus kuolla, ei kitua. Toistaiseksi temppu suoritetaan nimittäin siten, että Freddy menee selälleen ja huiskii tassuillaan... Tänään annoin sille limupullon johon olin laittanut nameja. Freddy ei meinannut millään tajuta, miten ne saisi sieltä ulos. Lopulta se otti pullon suun suuhunsa ja kellahti selällen ja silloinhan sieltä tippui nameja suoraan suuhun! Sen jälkeen se siis makasi selällään ja "joi" nameja pullosta. Ei se sittten kai ihan tyhmä ole..

Viime viikolla piti sitten ottaa joulukorttikuvat. Kuvaan piti saada Freddy ja molemmat puput, mikä ei tietenkään ollut mikään ihan helppo juttu. Rekvisiitaksi tarkoitetut omenat oli syöty alta aikayksikön ja jokainen oli saanut kaulaan sidotun satiininauhan irti muutamassa sekunnissa. Taas kerran kuva ei ihan ollut odotusten mukainen, mutta kolmensadan kuvan joukosta löytyi kuitenkin yksi ihan käyttökelpoinen kuva. Sen saatte nähdä todennäköisesti keskiviikkona.

Jalan suhteen ei ole oikein mitään uutta. Hitaasti mennään parempaan suuntaan. Kunhan jalka lakkaa erittämästä siirrytään siteestä pelkkään liukuestesukkaan. Äiti kävi sitten heti ostamassa kasan liukuestesukkia ja ne piti tietenkin sovittaa. Yllätyimme positiivisesti, kun Freddy ei syönytkään jalkaansa jos siinä oli sukka. Epäilimme aikaisemminkin, että sitä kiinnostaa enemmän side kuin itse jalka, ja näinhän se selvästikin on. Nyt sillä on siis sukka jalassa koko ajan, jolloin kaulureita ei tarvitse pitää muuten kun vain silloin, kun kukaan ei ole kotona.

Jalka on kovassa käytössä ja Freddy juoksee ja hyppii ihan normaalisti. Koirapuiston ohi kävellyt nainen sanoi, ettei huomannut että sen jalka oli kipeä ennen kuin se seisoi paikallaan ja hän saattoi nähdä jalassa olevan suojan. Freddyllä ei ollut mitään ongelmia pysyä 10-kuukautisen setterin perässä. Tässä vielä muutama kuva koirapuistosta (kuvat on otettu ennen lumen tuloa)


10 kuukautta tuli täyteen 18.12!


Freddy on vihdoinkin oppinut tuomaan heitetyn lelun takaisin myös ulkona! Ilman salamaa kuvat olivat tällaisia...


... ja salaman kanssa tällaisia

Blogin syksyinen ulkoasukin pitäisi vaihtaa.. Yritän ehtiä tiistaina. Seuraava ulkoasu voisi olla sellainen, joka sopii vähän pidempään kuin kolme kuukautta. Hyviä joulun odotuksia!