Kesäloma on lähtenyt mukavasti käyntiin. Lauantaina meillä vietettiin veljeni ylioppilasjuhlia ja tulimme siihen tulokseen, että kaikkien kannalta on parempi, jos Freddy on lakkiaispäivän jossain muualla. Niinpä Freddy lähti aamulla kaverilleni kyläilemään. Kiltisti se lähti, vaikka katsoikin minua vähän hölmistyneenä kun en lähtenytkään kävelylle mukaan. Kaverini mukaan Freddy oli ollut koko päivän kiltisti, mistä olen erittäin iloisesti yllättynyt  Freddylläkin oli ihan hauskaa, mutta tietysti oma koti on kullan kallis. Freddy teki jopa niin hyvän vaikutuksen, että se kutsuttiin sinne uudestaankin kyläilemään! Eiköhän me jossain vaiheessa hyödynnetä taas tätäkin tarjousta.

Maanantaina Freddy päätyi sitten eläinlääkärin pöydälle leikeltäväksi. Nyt meillä on sitten lisääntymiskyvytön koiruus. Leikkaus oli mennyt hyvin ja Freddy oli herännyt yllättävän nopeasti leikkauksen jälkeen. Ei kuitenkaan onneksi liian aikaisin. Illalla oli kyllä vielä kovin tokkurainen ja aika pihalla kaikesta. Kun kannoin sen autosta sisälle ja laskin sen maahan, niin se jäi siihen seisomaan surkean näköisenä eikä liikkunut mihinkään. Lopulta jouduin kaatamaan sen kyljelleen ja siihen se jäi nukkumaan. Seuraavana aamuna Freddy oli jo huomattavasti pirteämpi ja tänään Freddy on taas ollut oma sekopäinen itsensä.

Mitään kastraation tuomia muutoksia en ole varsinaisesti huomannut, mutta eiväthän ne muutokset heti näykään. Saas nähdä, minkä verran sen käytös muuttuu ja millaiseksi. Uskon kyllä, että kastraatio oli kyllä ihan viisas veto ja ettei siitä ainakaan haittaa ole. Ainoa tylsä asia tässä on tämä toipuminen. Kaksi pitkää viikkoa saadaan lenkkeillä vaan hihnassa ja kaikkein kurjinta on se, että Freddyn täytyy pitää kauluria aina, kun kukaan ei Freddyä vahdi. Kauluria ei raaskisi pitää Freddyllä enää yhtään, se on sitä jo ihan riittävästi joutunut käyttämään. Siispä Freddyä vahditaan lähes koko ajan, ainoastaan yöksi kauluri laitetaan kaulaan ja samoin jos on pakko lähteä jonnekin eikä koiraa voi ottaa mukaan. Leikkaushaava näyttää onneksi todella siistiltä eikä Freddy ole kovin kiinnostunut siitä, joten kovin vaikea vahdittava Freddy ei ole.

Huomenna meillä alkaisi toko-kurssi, katellaan että mennäänkö sinne ihmettelemään, vai jätetäänkö eka kerta väliin. Freddy on kyllä ihan voimissaan ja käyttäytyy ihan normaalisti, joten siinä ei pitäisi mitään ongelmaa olla, mutta jos tuo leikkaushaava kuitenkin vielä on vähän kipeä, niin ei viitsisi turhaan raahata koiraa sinne muille murisemaan. Mutta mietitään huomiseen.

Itselläni on vielä muutama viikko harkkoja, mutta sitten päästään lomailemaan kunnolla. Suunnitelmissa olisi mennä kesäkuussa viikoksi Ahvenanmaalle serkkuja morjenstamaan ja Freddy lähtisi tietenkin mukaan. Siellä olisi naapurissakin kivoja kavereita. Saas nähdä mitä kesä tuo tullessaan :)