"Ai tänne ei saa tuoda koiria? Vaikka se on ihan pieni ja aivan varmasti kiltti?"

No ei saa. Ei koiran kanssa nykyään saa mennä enää minnekään, joka paikassa tulee vastaan se raksitettu dobermanni. Nykyään selvästikin myös metsässä.

Me ulkoillaan Freddyn kanssa usein lähimetsässä sellaisen minimaalisen järven rannalla. Minä luokittelen sen lähinnä lammeksi, mutta Hannusjärvi se on nimeltään. Järven toisella puolella on joitain asuintaloja ja toisella puolella taas on ihan metsää vain. Itse en ikinä kyseisessä liejulammessa uisi, mutta kyllä siellä kesäisin käy jokunen muksu pulahtamassa. Jotkut ovat niihin omiin rantoihinsa rakentaneet omat laiturit, mutta mitään yleistä uimarantaa järvenrannalla ei ole. Yhdessä kohtaa metsää on rannassa sellainen parin metrin levyinen alue, josta pääsee veteen. Mikään hiekkaranta se ei tosiaankaan ole, mutta siitä pääsee veteen. Kerran olen nähnyt yhden miehen uittavan koiraansa siinä ja pari meidän tuttua käy kanssa koiriensa kanssa siinä. Freddynkin kanssa käydään usein rannassa, mutta olemme selvästikin Freddyn kanssa samoilla linjoilla siitä, että tuossa vedessä ei tasan tarkkaan kasteta varvastakaan, mutta siinä on välillä ihan kiva vaan oleskella.

Ikinä en ole nähnyt, että yksikään ihminen menisi siitä kohtaa uimaan, enkä kyllä ymmärrä, että miksi ihmeessä menisikään. Ranta on keskellä metsää, joten jos joku jaksaa kävellä sinne vain päästäkseen pulahtamaan mutalampeen, niin menisi sitten saman tien jollekin vähän paremmalle rannalle.

En toisin sanoen osannut odottaa, että kukaan oikeesti on kiinnostunut tuosta rannasta, mutta tänään aamulenkillä huomasin, että sinne oli ilmestynyt tämä kuuluisa "Ei koiria" -merkki! Siis mitä ihmettä? Keskelle metsää menty länttäämään sellanen? Kuka ihme on edes jaksanut nähdä niin paljon vaivaa sen eteen, että saa metsään koirat kieltävän kyltin? Ei ymmärrä.

Käveltiin meidän metsälenkki loppuun ja suunnattiin siitä läheiselle hiekkakentälle/-pläntille tekemään lyhyet tokoilut. Kyseessä on siis sellainen pieni hiekkaläntti erään hiekkatien varressa. Kenttä on noin 20 m pitkä ja alle 10 m leveä. Kesäisin siinä on välillä pari hiekkatien toisella puolella olevissa rivareissa asuvaa poikaa potkimassa palloa selvästikin itse rakennettuihin maaleihin ja talvella siinä ei ole mitään toimintaa, kun kenttää ei edes aurata. Kaupungin alueella se kenttä on, mutta se on tosiaan niin pieni ettei sitä todellakaan miksikään urheilukentäksi luokitella.

Meidän suunnitelmat meni uusiksi, kun paikalle päästyämme bongasin kentän laidalta sen tutun raksitetun dobberin. Siinä vaiheessa loksahti suu auki. Anteeksi kuinka?! Ei kai kukaan voi tosissaan kieltää koirilta pääsyn siihen "lasten leikkialueelle"? Siinä vaiheessa rupesin kyllä miettimään, että kuka näitä kylttejä täällä oikeesti levittelee. Minun on erittäin vaikea uskoa, että kaupungin ukkelit olisivat käyneet tuonne kentän laidalle iskemässä tuon kyltin. Epäilen vahvasti, että kyltin takana ovat niissä rivareissa asustelevat heput. Ovat vissiinkin nähneet minun treenaavan siinä Freddyn kanssa ja sitten menneet sen kyltin sinne iskemään. Aion soittaa kaupungille ja kysyä, että onko kyltti siinä kaupungin toimesta ja jos on, niin ei kai auta muu kuin olla jatkossa menemättä sinne. Jos taas kaupungilla ei ole mitään tekemistä kyltin kanssa, mikä on huomattavasti todennäköisempää, aion heti huomenna marssia sinne koirineni.

Ei, en ole mikään erityisen kapinallinen ihminen, vaikka siltä saattaakin kuulostaa  Tämä koirien kieltäminen ihan turhaan joka paikassa vaan ärsyttää niin pirusti, mutta eipä kai siinä auta muu kuin noudattaa niitä (kaupungin asettamia) sääntöjä.