Ja näin on sitten arkitottelevaisuuskurssi saatu hoidettua. Vikalla kerralla harjoteltiin kosketuskeppiä ja Freddy tajusi sen tosi nopeesti. Tarkoitus oli ostaa oma kosketuskeppi, mutta joku taisi unohtaa... Harjoteltiin myös paikkamakuuta ja se sujui Freddyltä oikein hyvin. Pysyi paikoillaan, vaikka vieressä oleva koira haukkui ja Freddystä näki selvästi, että se olisi halunnut nousta ja mennä katsomaan, mikä kaveria vaivasi. Mamma on ylpeä =) Vielä pari viikkoa sitten se olisi välittömästi noussut ylös ja lähtenyt toisen luo huitelemaan, mutta nyt malttoi vaikka mieli teki nousta. Ehkä me siis joskus opitaan toimimaan myös koirahäiriön alla.

Tämä viimenen kerta oli muutenkin ehdottomasti onnistunein kerta. Tällä kertaa Freddy kykeni pitämään suunsa kiinni myös silloin, kun muut haukkuivat. Tai oikeastaan koira on osannut koko ajan, nyt omistajakin on ehtinyt mukaan. Juoni oli siinä, että piti ehtiä keskeyttää räyhäämiskohtaus ennen kuin se alkaa. Varsin yksinkertaista ja itsestään selvää, mutta näin kauan sen tajuamiseen meni. Naksu ja palkka heti, kun muut haukkuu mutta Freddy on hiljaa ja jos näyttää siltä, että Freddy meinaa mennä mukaan, niin pyydetään katsekontaktia tai teetetään joku helppo ja kiva temppu. Ei kovin vaikeeta. Sitä luulee osaavansa ja sitten jälkikäteen huomaa, miten tyhmä sitä olikaan.

Nyt on sitten seuraava ongelma: mitä seuraavaksi? Itsekseen treenaamisesta ei kuitenkaan koskaan tule mitään, joten jonnekkin ohjattuihin pitää päästä. Tai kyllä sitä tulee itsekseenkin treenattua, mutta se ei ole niin tavoitteellista ja minä kuitenkin kaipaan niitä vinkkejä ja ulkopuolisen näkökulmia siihen kouluttamiseen.

No sitten voisi kysyä seuraavaksi, että mitä minä haluan? Kun en ole siitä itsekään ihan varma. Haluanko vain perustottelevaisen koiran, vai haluanko kilpailla koiran kanssa tokossa? Vai haluanko harrastaa tokoa ihan oman ja koiran iloksi, ilman mitään tavoitteita. Tai miten olisi rally-toko? Kun en tiedä. Toko kiinnostaisi, mutta minusta tuntuu, ettei meidän ole mitään järkeä alkaa treenata tokoa, kun perustottelevaisuus ei ole kunnossa. Kyllä se käskyjä osaa, mutta on niin pirun häiriöherkkä. Enkä tiedä, riittääkö minulla aika tavoitteelliseen harrastamiseen. Vai pitääkö kisaamisen aina olla tavoitteellista? Äh, en tiedä. Mietitään hetki ja treenaillaan itsekseen sitä perustottelevuutta ja joitain epämääräisiä toko-juttujakin.

Hauskaa vappua kaikille!