Kameran tökkiminen on kivaa, ja sillä saa lisäksi aikaan räkäisen linssin! Mikäs sen mukavampaa?

Näin kuumilla keleillä ei kukaan jaksa tehdä mitään. Lenkkeilyt suoritetaan aikaisin aamulla tai myöhään illalla ja treenaamisetkin on jäänyt vähemmälle. Jottei me nyt ihan kokonaan tylsistyttäisi, ollaan vähän naksuteltu temppuja.

Ajattelin opettaa Freddylle niinkin yksinkertaisen jutun kuin etutassujen nostamisen vadin päälle ja tehdä siitä sitten eri variaatioita. Likenteeseen oli tarkoitus lähteä sheippaamalla. Hain siis autotallista vadin ja iskin sen keskelle lattiaa. En ole ikinä ottanut videolle naksuttelujani, joten päätin tehdä sen nyt ja asettelin siis kamerankin hyvään kohtaan tuolin reunalle. Sitten vaan koira paikalle ja naksuttelemaan.

Se ei sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista kuin olin ajatellut. Freddyhän osaa kosketusalustan ja -kepin ja se osaa myös kohdentaa käteen. Se on muutenkin tajunnut sen, että jos opetellaan jotain uutta ja lattialle on asetettu joku esine, niin tehtävä liittyy jotenkin siihen. Oletin siis että Freddy totta kai kiinnostuu vadista heti, mutta ei. Freddy bongasi tuolin reunalta kameran ja oli ihan varma siitä, että nyt oli tarkotus tökkiä kameraa nenällä. Sinikkäästi se tökki kameraa ja katsoi vähän väliä, että missä se naksu viipyy. Parin minuutin kameran tökkimisen jälkeen keskeytin ja otin hetken päästä uudestaan. Taas sama juttu, vati ei kiinostanut ollenkaan, vaan kameran tökkiminen jatkui.

Lopulta kamera oli pakko laittaa pois, ja johan alkoi vati kiinnostaa. Siitä olikin sitten helppo jatkaa. En vieläkään tajua, miksi se kamera nyt oli ehdottomasti se ainoa oikea kohde. En ole ikinä palkannut mistään kameraan liittyvästä ja nytkin se tosiaan jaksoi yrittää monta minuuttia, vaikka kertaakaan en naksauttanut. Ihan fiksu koirahan se on...