Hälyttävä vahtikoira työssään. Välillä vähän turhankin innokas varoittamaan "epäilyttävistä" ohikulkijoista, varsinkin jos ohikulkija on naapurin labbis nimeltä Eetu.

Freddyn kastraatiosta tulee ylihuomenna täyteen kaksi viikkoa. Meidän ohjeissa sanottiin, että kaksi viikkoa saadaan tehdä vain rauhallisia hihnalenkkejä. Tylsää. Melko orjallisesti ollaan kuitenkin noudatettu ohjeita eikä olla hirveesti fuskattu. Mahdollisten muutosten luonteessa piti myös alkaa ilmetä kahden viikon sisällä. Freddyllä ei ole ilmennyt. Ehkäpä kastraatio ei vaikuttanut sen luonteeseen juuri lainkaan. Toki voihan se vaikuttaa myöhemminkin, Freddy on vasta nuori koira niin kastraatio saattaa vaikuttaa luonteenpiirteisiin joita ei vielä ole ilmennyt muutenkaan. Ja kyllä se jo nyt on vaikuttanut sen verran, että jokaista puskaa ei ihan niin tarkkaan tarvitse haistella kuin ennen. Ja en tiedä, mutta ehkä sen keskittymiskyky on parantunut ihan hitusen verran. Mutta vain hitusen verran. Ja niin joo, toisille koirille ei enää tarvitse haukkua juuri lainkaan, paitsi silloin, kun ne kävelevät meidän talon ohi kulkevalla tiellä (= Freddyn tie). Mutta sehän nyt on ihan eri asia, kyllähän nyt omaa reviiriään pitää puolustaa.

Freddylle laitettiin itsestään sulavat tikit ja niiden oli tarkoitus sulaa siinä kahden viikon loppupuolella. Viime perjantai-iltana tikit olivat paikallaan. Lauantaina kun heräsin ja otin Freddyltä kaulurin pois, tikit olivat kadonneet. Leikkaushaava oli todella siisti eikä haava ollut auennut ollenkaan eikä mitään, tikkejä vaan ei näkynyt missään. En sitten tiedä, mihin ne hävisivät, mutta eipä niitä ole enää tarvittukaan. Tällä viikolla Freddy on ollut kokonaan ilman kauluria eikä ole ollenkaan kiinnostunut haavasta. Tosin nyt se alkaa olla jo aika lailla kokonaan parantunutkin. Aika kivuttomasti sujui siis tämä operaatio.

Toissapäivänä, eli torstaina, käytiin taas vähän tottelemassa. Aloitettiin taas käännöksillä ja nyt ne sujuivat jo oikein hyvin. Ollaan niitä treenailtu aika ahkerasti. Jatkettiin siitä sitten täyskäännökseen ja se oli Freddylle ihan helppo juttu. Minä sain hetken miettiä, että mites tästä nyt lähdettiinkään kääntymään, mutta ei se sitten loppujen lopuksi ollutkaan niin vaikeaa  Sitten siirryttiin maahanmenoihin, joita ollaan nyt harjoiteltu liikkeestä. Ei siis mitenkään seuraamisesta, vaan niin, että käppäillään vaan rennosti ympäriinsä ja sitten jossain vaiheessa vaan komennetaan maahan. Ensimmäisellä kerralla Freddy vähän epäröi, mutta sitten tajusi mitä tässä tehtiinkään ja teki loput tosi innokkaasti. Freddyllä on tuossa maahanmenossa vaan sellainen pieni ongelma, että se menee maahan aika hitaasti. Se tekee sen kyllä tosi innokkaati ja menee maahan heti käskystä, mutta se tekee sen niin tarkkaan etupää ensin, että se näyttää tosi hitaalta. Ei mene kuitenkaan ollenkaan laiskasti, se vaan menee niin matona että näyttää hirveen hitaalta.

Sitten vielä vähän seuraamista, jota me ollaan harjoiteltu tosi vähän. Tehtiin ihan vaan niin, että koira perusasentoon ja sitten yksi askel ja palkka. Freddy osaa kyllä hyvin sen, että tulee mukana ja istahtaa takaisin perusasentoon kun minä pysähdyn, mutta liikkeellelähdössä meinaa jäädä jälkeen ja paikan kanssa meillä on vähän ongelmia. Seuraaminen menee nyt siis tehotreeniin. Loppuun otettiin vielä paikkamakuuta ja sen Freddy osaa melko hyvin. Tässä vaiheessa tosin keskittyminen alkoi jo vähän rakoilla, mutta hienosti teki loppuun asti. Hienosti pysyi minuutinkin, jätin siihen kun Freddy tosiaan alkoi jo vähän väsyä. Loppuun revittiin sitten lelua oikein kunnolla. Paikkamakuussa Freddy tippuu lonkalle heti alussa, mutta se johtuu ihan vaan jalasta. Ja se kyllä pysyy samassa asennossa koko liikkeen ajan, joten se on ihan ok. Kotimatkalla otin vielä yhden ihan lyhyen paikkamakuun vilkasliikenteisen tien varressa. Hyvin pysyi taas, ei mitään ongelmia :) Ehkä tästä vielä joskus jotain tulee.

Kokonaisuudessaan oli taas oikein onnistuneet treenit. Leikittiin taas paljon ja palkkasin runsaasti ja Freddy jaksoi koko tunnin hyvin, vaikka lopussa alkoikin vähän väsyä. Tästä on kiva taas jatkaa :)