Tänään alkoi toko-kurssi ja päätin sitten joka tapauksessa mennä sinne ja ottaa koirankin mukaan. Ja hyvä että otin. Tänään siinä tekemisessä oli sitä yhdessä tekemisen iloa ja molemmat nautittiin :) Ei tehty kauheesti toistoja, vaan panostin nimenomaan siihen, että molemmilla on koko ajan kivaa ja onnostuinkin siinä hyvin. Freddy ei katsellut muita sen enempää, kuin lällätelläkseen, että meilläpä on paljon kivempaa kuin teillä  Ja niinhän meillä olikin. Nyt on tosi voittaja-fiilis, toivottavasti saamme nauttia siitä seuraavillakin kerroilla.

Kyllä me vähän jotain tehtiinkin. Tällä ekalla kerralla kouluttaja halusi lähinnä vain tietää vähän meistä ja meidän tavoitteista sekä vähän katsastaa, että mitä me oikein osaamme. Aluksi harjoteltiin kontaktin ottamista ja pitämistä ja siitähän me saimme kehuja jo pentukurssilla. Ei siis mikään vaikea juttu meille, eikä kyllä kenellekään muullekaan. Sitten käytiin perusasentoa vähän läpi ja siinä sain vinkiksi ohjata Freddyn kädellä vähän kauempaa, että tulee joka kerta suoraan oikeeseen kohtaan, eikä joudu sitten korjaamaan sitä asentoa. Freddy siis kyllä korjaa asennon tosi nätisti, mutta kätevämminhän se sujuu kun tulee suoraan oikeeseen asentoon

Kääntymisiä ei olla Freddyn kanssa kauheesti harjoiteltu, ja sen kyllä huomasi. Ihan siis perusasennossa pyörittiin ympyrää molempiin suuntiin, ei lähdetty vielä liikkeelle. Freddy kyllä osasi ihan hyvin, mutta minä sain läksyksi tehdä vähän kuivaharjoittelua ilman koiraa. Koira osaa, ohjaaja ei - niinhän se aika usein menee. Loppuun ehdittiin vielä pikaisesti käydä läpi maahanmeno ja sen Freddy teki hienosti. Kyllä kaikkia vähän nauratti kun tämä sankari innoissaan, häntä viuhuen ja kieli poskella roikkuen suunnilleen hyppää mahalleen ja jää siihen tyytyväisen näköisenä kun oli niin taitava.

Meidän ryhmä on tosi mukava, vaikka meitä tänään olikin paikalla huikeat kolme koirakkoa. Eipä kurssille neljää koirakkoa enempää ole ilmoittautunutkaan, mikä on oikein kiva, niin kouluttaja ehtii käydä kaikki kunnolla läpi ja kaikki saavat kunnolla henkilökohtaista ohjausta. Toinen koirakoista, 1½-vuotias lappari omistajineen, haluaisi joskus kisata jonkun ALO-kisan, mutta mitään sen suurempia tavoitteita heillä ei ole. 8kk ikäisen westien omistaja tähtää kokeisiin koiransa kanssa ja tavoitteet on asetettu korkealle. Me liikumme jossain siinä näiden koirakoiden välimaastossa. Mukavia omistajia ja koiria molemmat, heidän kanssaan on kiva treenata :) Myös kouluttajamme Anu on erittäin mukava ja osaava.

Erittäin hyvällä mielellä lähdettiin siis tänään kotiin. Kaikkein iloisin olen siitä, että meillä oli niin kivaa koko pitkät 45 minuuttia. Kivassa porukassa on kiva treenata ja innolla odotamme jo ensi torstaita!