Jepjep, eilen se sitten alkoi. Ennen kun lähdettiin, kävin Freddyn kanssa ulkona, mutta se ei pissannut kertaakaan. Näin ollen olin varma, että se pissaisi lattialle siellä kurssilla... Kurssille lähdettiin sitten viimein taskut täynnä maksamakkaraa ja koira, jolla todennäköisesti oli pissahätä, kainalossa.

Sanon heti ensimmäisenä, että maksamakkaraa ei kannata ottaa namiksi pentukurssille. Se oli tietenkin ihan tajuttoman hyvää Freddyn mielestä, mutta se meni aivan ihanasti mössöksi, joten kurssin jälkeen omat käteni, Freddyn naama ja housuni olivat ihan maksamakkarassa. Ensi kerralla otamme siis mukaan kalkkunanakkeja.

Sain olla oikein ylpeä kakarastani <3 Käyttäytyi tosi hyvin ja osasi hienosti keskittyä olennaiseen, eli minuun ja maksamakkaraan. Pari koiraa haukkui hirveästi, mutta Freddy oli ihan hiljaa! Mami on ylpeä. Tosin sitten tunnin lopussa Freddy alkoi jo väsyä, niin keskittyminenkään ei enää ollut täydellistä ja se sitten sortui haukkumaan... Ei kuitenkaan räksyttänyt, vaan sain sen hiljennettyä aika nopeasti.

Ensin harjoteltiin kontaktinottoa, Freddy oli siinä ihan haka ja saimme kehuja ohjaajalta :) Maahanmeno ja perusasento olivatkin sitten vähän vaikeampia, ja se oli oikeastaan kokonaan oma mokani. Olen nimittäin opettanut Freddylle vain kontaktinottoa ja istumista, joten se tarjosi tietenkin koko ajan vain istumista, eikä suostunut juoksemaan namin perässä kun sitä yritti houkutella. Olen tainut vahingossa opettaa, ettei namin perässä juokseminen ole kannattavaa... :p

Sain sen sitten kuitenkin pari kertaa menemään maahan. Perusasento meni vähän niin ja näin, kyllä se istui vasemmalla puolella, mutta vähän kaukana ja vinossa. Kotona ollaan nyt harjoteltu sitä maahanmenoa ja perusasentoa, ja olen taas saanut todeta, miten nopeasti Freddy oppii! Eilen se ei tajunnut maahanmenosta mitään, mutta tänään se menee jo tosi hienosti! Itse asiassa se on vähän turhankin innostunut tuosta maahanmenosta, nyt se tyrkyttää sitä joka väliin, myös sinne perusasentoon... Harjoiteltavaa on siis vielä. Perusasentoa olen ottanut nyt pari kertaa seinän vieressä, jotta Freddy istuisi suorassa. Nyt sen pitäisi vielä tulle vähän eteenpäin, ettei istu ihan takaviistossa.

Ensi viikolla äiti menee Freddyn kanssa kurssille, kun itse olen leirillä. Saas nähdä mitä siitäkin tulee... Ai niin, Freddy ei muuten pissannut lattialle! Ylpeä olen ;)

Loppuun vielä kuva meidän nykyään pystykorvaisesta sheltistä. Ei ole mikään kovin laadukas kuva, mutta yrittäkää kestää.