Yleinen vaiva shelteillä, ja Freddy on nyt sitten yksi niistä monesta sheltistä, jotka kärsivät tästä sairaudesta. Sunnuntaina kotiuduin Vaasasta ja maanantaina huomasin Freddyn räpyttelevän vasenta silmäänsä. Se ei vuotanut mitenkään, mutta räpyttely ja siristely ei loppunut, joten tänään suunnattiin lääkäriin. Diagnoosi on siis trichiasis. Molemmista silmistä poistettiin pinseteillä kaksi tai kolme ripseä, mutta ne kasvavat uudestaan ja vaihtoehdot ovat joko säännöllinen nyppiminen tai sitten ne voidaan polttaa. Vaiva on siis molemmissa silmissä, vaikka vain toinen oireili. Sarveiskalvot olivat kuitenkin ihan ehjät, joten niitä ripset eivät onneksi vielä olleet hanganneet rikki.

Täytyy nyt miettiä, mitä tuon kanssa tehdään. Ollaan nyt tuota kastraatiota mietitty ja ripset saisi poltettua samalla, tosin ei tietenkään samaan hintaan. Itse olen sitä mieltä, että ainakin jos lähdetään kastroimaan, niin kannattaisi polttaa nuo sitten samalla, mutta katsotaan nyt.

Maailma ei kaadu tähän, mutta eihän tämä kivaakaan ole. Taas lisää murheita, vaikkakin tällä kertaa (onneksi) ei niin suuria. Inhottaa vaan, että tämäkin on todella yleinen vaiva shelteillä, eikä siihen ole aiemmin kiinnitetty paljon huomiota, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että tämä vaivaa isoa osaa shelteistä. Kai se on sitten niin, että kun shelteillä on niitä vakavampiakin silmäsairauksiakin niin tähän ei ole kiinnitetty niinkään huomiota. Ikävä tosiasiahan on kuitenkin se, että tämä aiheuttaa kipua koiralle ja saatta tosiaan hangata haavoja sarveiskalvoon ja aiheuttaa silmätulehduksia.

Mutta joo, täytyy nyt miettiä mitä tehdään. Nyt pihalle Freddyn kanssa :)